« Wat drinken we met pasen?»

Gepubliceerd op 08-04-2020

Omdat het komend weekend weer lekker weer wordt en het ook nog eens pasen is, hebben we een mooie selectie wit bedacht, perfect voor thuis. 

Vijf witte wijnen uit Portugal en Frankrijk waar ik zelf blij van wordt en dus jullie die blijdschap in deze tijden niet wil onthouden. Daarom heb ik er ook nog eens een scherp prijsje aan gehangen want normaliter zijn alle wijnen

€ 9,95 per fles en nu maar € 7,95.

Welke wijnen we bedoelen? Lees hieronder maar eens, er zit vast wel een leuke bij voor jouw paasweekend.

De Cuvée Luc blanc
is een lekkere frisse en complexe witte wijn geworden. De aroma’s van bloesem, citrusfruit en abrikoos vliegen het glas uit. In de mond is deze wijn mooi evenwichtig en heeft een verrassende lange afdronk. U kunt deze wijn uitstekend combineren met o.a. asperges, diverse vissoorten, frisse salades en zelfs met blauwe kaas (een echte ontdekking)!  Samengesteld uit Grenache 50%, Viognier 20% en Roussanne 20%, Clairette 10% van gemiddeld 20 jaar oude stokken

Quinta Alorna Chardonnay Arinto
Het zuurtje en de frisheid (citrus) van de Arinto, de rijping van de Chardonnay met lichte houttonen maken dit een bijzondere combinatie, zeer de moeite waard als je van wijn met body houdt!
De Arinto druiven worden gefermenteerd op 15ºC in roestvrijstalen tanken en de Chardonnay druiven in nieuwe Franse eiken vaten voor 4 maanden.

Quinta Alorna Alvarinho Viognier
Vanuit de Alvarinho en Viognier druiven, de vintage druiven geperst en de respectievelijke most afzonderlijk verduidelijkt bij lage temperatuur. De Alvarinho druif wordt gefermenteerd in roestvrij stalen tanks bij 15ºC en de Viognier wordt gefermenteerd in nieuwe Franse eiken vaten, met een podium op fijne droesem gedurende 4 maanden. Na de laatste batch, wordt de wijn gestabiliseerd door kou en gefilterd voordat het bottelen.

De wijn presenteert een goede structuur en balans tussen de zuurgraad en de frisheid van Alvarinho, de rijping van de Viognier en de elegantie van het hout.

Chateau Baronne Tedaldi
Een witte wijn met een lichtgele kleur.  Een neus gekenmerkt door Muscat met tonen van exotisch fruit en citroen. Een mond met een volledige aanval op de mond, veel frisheid en enkele aromatische kruiden. Ee mooie blend van Vermentino en Mascat a Petit grains.

Quinta São Sebastiao branco reserva
Een witte wijn met Sauvignon blanc, sercial en arinto in de blend. Een witte wijn met een licht gele kleur, complex in de neus met tonen van abrikoos en citrus in combinatie met wat mineraliteit. Soepel in je mond met een licht citrus sprankeltje maakt deze wijn zomer in je glas. 

570-12B809F9-50A3-4529-B985-4CD32826B9A4-1586355437.jpeg