« Samuele Sebastiani »

Gepubliceerd op 14-10-2020

De Italiaanse immigrant Samuele Sebastiani kwam eind 19e eeuw naar Californië en werd in Sonoma al snel bekend vanwege zijn kwaliteitswijnen met een breed scala aan internationaal bekende druivenrassen. De specialiteiten voor het gebied zijn Chardonnay en Pinot Noir. Maar Sebastiani mag zich ook de pionier van de Cabernet Sauvignon in Sonoma noemen. Ze waren het eerste wijnhuis in de AVA met Cabernet Sauvignon aangeplant. De wijnen zijn afkomstig van verschillende wijngaarden in Sonoma Valley en Santa Barbara County in Californië.

De Chardonnay is afkomstig van verschillende wijngaarden in Californië, waaronder Sonoma County, Lake County en Mendocino County. Deze gebieden staan bekend om hun rijpe Chardonnay.

De Zinfandel is afkomstig van verschillende wijngaarden in Californië in Sonoma County en Contra Coast County. De druiven worden vroeg geoogst om het pure karakter van Zinfandel te benadrukken.

De Cabernet Sauvignon komt van de eigen wijngaard 'Borden' in Lodi AVA. Merlot komt van 'Firestone Vineyards' in Santa Ynez Valley, Malbec van Chalk Hill AVA en Ruby Cabernet van Lodi AVA.

FC3CD91D-24EC-4D5D-BC60-A5EA22CFF1C7-1602679977.jpeg