« Calvente (La) Guinda (lera)»

Gepubliceerd op 22-10-2020

Passie voor druiven is nog te zwak uitgedrukt voor Horacio Calvente. Deze wijnboer staat ermee op en gaat ermee naar bed, bijna 365 dagen per jaar. 

In 1992 maakte Horacio een paar honderd flessen wijn, puur voor vrienden en bekenden. Tegenwoordig heeft zijn bodega circa 43 hectare wijngaard en produceert  jaarlijks circa 170.000 flessen wijn. Deze worden in - en ver buiten Spanje (van Scandinavië via USA tot aan Korea toe) hoog gewaardeerd en zijn te vinden op menig menukaart. Ook het vermaarde toprestaurant elBulli nabij Barcelona heeft de witte muskaatwijn Calvente Guindalera op haar wijnkaart gehad.

Een veld van circa 4000 m2 van Calventes wijngaarden bevat druivenranken van bijna 200 jaar oud! Daarnaast heeft Calvente misschien wel de oudste tempranillodruivenranken van Andalusië. Door de ligging en de sterke grond hebben delen van de wijngaarden de beruchte druifluis Phyloxera overleefd. Deze luis teisterde in het midden van de 19e eeuw de meeste wijngebieden in Europa.

Tempranillo, Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot druifcombinatie als crianza (12 maanden op Amerikaans/Frans eiken);

Soepele, fruitige, romige donkerrode wijn, aroma van vanille en tonen van kersen en bramen.
Lekker bij: rosbief, entrecote, hert, kalfskotelet, kip of kalkoen met rozemarijn, parelhoen, eendenborst, konijn,

B659E221-A3EB-47B5-A512-137518AF0A53-1603372549.jpeg
9646E7B2-A316-4619-AC39-66EEEC1459AB-1603372551.jpeg